Michael Rosenlew ny styrelseordförande i Hartwall Capital

På bolagsstämman den 3.5.2019 valdes Ekon.mag. Michael Rosenlew till ny styrelseordförande i Hartwall Capital. Rosenlew efterträder Ole Johansson, som inte stod till förfogande för omval som styrelseordförande.

Michael Rosenlew har gjort en lång och framgångsrik karriär på IK Investment Partners och har tidigare styrelseerfarenhet från bl.a. Caverion Abp (ordförande), Pöyry Abp och Stockmann Abp. Genom valet av Rosenlew förstärks styrelsens Private Equity-sakkunskap, och bolaget är ännu starkare att verkställa dess investeringsstrategi, konstaterar Peter Therman, ordförande för ägarnas nomineringsutskott:

”Michael har en unik erfarenhet och bakgrund som passar vårt bolag väl. Med denna kompetens och genom att han känner bolaget väl från sin tidigare medlemskapsperiod 2013 – 2018 har han en klar syn på hur bolaget kan utvecklas under dess nästa fas.”

Michael Rosenlew gläds över sitt nya uppdrag:

“Jag tycker om bolaget och branschen. Man kunde säga att jag på ett sätt återvänder till mina rötter. Jag är mycket stolt över att få lotsa denna ikoniska finländska familjs investeringsbolag och på så sätt vara en del av familjens framgångssaga.”