Hartwall Capital tukee Konecranesin ja Cargotecin yhdistymistä

Konecranesin ja Cargotecin hallitukset ovat tänään tiedottaneet päätöksestään yhtiöiden yhdistymisestä sulautumisella. Sulautumisen myötä muodostuvasta uudesta yhtiöstä tulee kestävien materiaalivirtojen maailmanlaajuinen johtaja. Hartwall Capital, Konecranesin suurimpana omistajana 10,01%:n omistusosuudella, pitää yhdistymistä tervetulleena ja antaa sille täyden tukensa sitoutumalla äänestämään yhdistymisen puolesta asiasta päättävässä yhtiökokouksessa.

– Olemme iloisia siitä, että olemme voineet Konecranesin suurimpana omistajana toimia hyvin aktiivisessa roolissa ja olla siten osaltamme viimeinkin mahdollistamassa tätä prosessia, toteaa Hartwall Capitalin hallituksen puheenjohtaja Michael Rosenlew.

– Uskomme, että yhdistyminen on oikea ratkaisu. Yhdessä Konecranes ja Cargotec muodostavat uuden suomalaisen suuryrityksen vahvalla suomalaisomistuksella, mistä voimme olla ylpeitä.

Ehdotettu yhdistyminen tapahtuu absorptiosulautumisena siten, että Konecranes sulautuu Cargotec:iin. Konecranesin osakkeenomistajat saavat fuusiovastikkeena yhdistymisessä muodostuvan uuden yhtiön osakkeita määrän, joka vastaa puolta uuden yhtiön osakekannasta, arvosta ja äänistä, ja tämän lisäksi Konecranesin osakkeenomistajille ehdotetaan ennen yhdistymisen täytäntöönpanoa maksettavan ylimääräisenä lisävarojenjakona 2 euroa osakkeelta. Yhdistymisen jälkeen Hartwall Capitalin omistusosuus uudessa yhtiössä on 5%.

Konecranesin ja Cargotecin hallitukset suosittelevat yksimielisesti yhdistymistä osakkeenomistajille. Yhdistymisen täytäntöönpano edellyttää, että osapuolten koolle kutsuttavat ylimääräiset yhtiökokoukset hyväksyvät yhdistymisen ja että yhdistyminen saa myös asiankuuluvien kilpailuviranomaisten hyväksynnät. Yhtiöiden mukaan osakkeenomistajat, jotka edustavat noin 44,8 prosenttia Cargotecin osakkeista ja noin 76,3 prosenttia äänistä, sekä osakkeenomistajat, jotka edustavat noin 27,4 prosenttia Konecranesin osakkeista ja äänistä, ovat sitoutuneet tukemaan yhdistymistä. Mikäli kaikki yhdistymisen edellytykset täyttyvät, fuusio toteutunee vuoden 2021 viimeisellä neljänneksellä.

 

Linkki viralliseen pörssitiedotteeseen