Hartwall Capital irtaantui osasta Stockmannin omistustaan

Hartwall Capital Oy Ab

Tiedote

Julkaisuvapaa 3.12.2019

 

Hartwall Capital irtaantui osasta Stockmannin omistustaan

HC Holding Oy Ab (“Hartwall Capital”, joka on Hartwall Capital Oy Ab:n kokonaan omistama yhtiö) irtaantui osasta Stockmann Oyj Abp:n (”Stockmann”) omistustaan. Hartwall Capital myi 3.12.2019 2,3 miljoonaa Stockmannin B-sarjan osaketta, joka vastaa noin 3,2 prosenttia Stockmannin kaikista osakkeista ja 0,7 prosenttia kaikista äänistä. Osakkeet myytiin suomalaisille sijoittajille. Kokonaiskauppahinta oli noin 4,3 miljoonaa euroa. Kaupan yhteydessä Hartwall Capital on tietyin poikkeuksin sitoutunut olemaan myymättä jäljellä olevia Stockmannin osakkeitaan, kunnes Stockmann on julkistanut vuoden 2020 ensimmäisen kvartaalin osavuosikatsauksensa.

Kaupan jälkeen Hartwall Capital omistaa 3 186 488 Stockmannin A-sarjan osaketta ja 2 929 126 B-sarjan osaketta, joka vastaa noin 8,5 prosenttia Stockmannin kaikista osakkeista ja 10,0 prosenttia kaikista äänistä. Skandinaviska Enskilda Banken Ab (publ), Helsingin sivukonttori (”SEB”) toimi pääjärjestäjänä osakemyynnissä.

”Hartwall Capital on pitkäaikainen omistaja ja olemmekin toimineet Stockmannissa aktiivisena omistajana kymmenen vuoden ajan. Sijoitusyhtiönä arvioimme säännöllisesti eri vaihtoehtoja omistustemme osalta, ja tarkan harkinnan pohjalta päätimme, että nyt oli meille oikea aika vähentää omistustamme Stockmannissa. Kaupan jälkeen pidämme Stockmannia finanssisijoituksena, ja näin ollen emme jatkossa ole yhtiön omistajana aktiivisia aiempien vuosien tapaan”, toteaa Hartwall Capital Oy Ab:n sijoitustoiminnasta vastaava johtaja Niko Mokkila.

Tärkeitä tietoja

Tässä tiedotteessa esitetyt tiedot on tarkoitettu yksinomaan antamaan taustatietoa eivätkä ne muodosta tarjousta tai tarjouspyyntöä ostaa, myydä, tarjota tai merkitä arvopapereita. Arvopapereita ei myöskään tarjota myytäväksi sellaisessa maassa, missä tällainen tarjous, tarjouspyyntö tai myynti on lainvastaista tai se edellyttäisi kyseisen maan arvopaperimarkkinalain mukaista rekisteröintiä tai muuta toimenpidettä.