Hartwall Capital sijoittaa LeaseGreeniin

”LeaseGreen on onnistunut avaamaan valtavan potentiaalin suurten kiinteistöjen omistajille”

Energiapalveluyhtiö LeaseGreenin omistajapohjaa laajennetaan. LeaseGreenin omistajat ovat toteuttaneet järjestelyn, jonka seurauksena Hartwallin suvun sijoitusyhtiö Hartwall Capital nousee LeaseGreenin omistajaksi. Osana järjestelyä Hartwall Capital myös sijoittaa yhtiöön 10 miljoonaa euroa uutta pääomaa. LeaseGreenin operatiivinen johto ja strategia säilyvät ennallaan, ja toimiva johto sekä muut nykyiset omistajat jatkavat yrityksen merkittävinä osakkaina.

”Jatkamme tutulla innostavalla tiellä mutta entistä vahvemmin voimin”, sanoo LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto, joka perusti yhtiön vuonna 2013 yhdessä talous- ja rahoitusjohtaja Juho Rönnin kanssa. ”LeaseGreenillä on vahva pääomarakenne kasvuun ja kansainvälistymiseen.”

Mäkipellon mukaan onnistuminen asiakkaiden ja henkilöstön kanssa pysyy LeaseGreenin strategian ytimessä. Tulevan kasvun edellytykset vahvistuvat entisestään, kun LeaseGreenin nykyisten omistajien kirittäjäksi tulee pitkäjänteinen suomalainen kanssaomistaja.

”Olemme käyneet Hartwall Capitalin kanssa viime kuukausien aikana syvällistä keskustelua LeaseGreenin liiketoiminnasta, kasvustrategiasta ja toimintaympäristöstä. Hartwall Capitalin tuella LeaseGreen jatkaa nykyisen strategiansa toteuttamista ja säilyy yrittäjävetoisena yrityksenä. Teemme asiakkaille entistäkin suurempia ja kunnianhimoisempia projekteja ja vahvistamme nyt LeaseGreenin omistus- ja pääomarakennetta samaan tapaan kuin aikaisemminkin: hyvissä ajoin ja etupainotteisesti.”

LeaseGreen suunnittelee ja toteuttaa suurten kiinteistöjen energiajärjestelmien modernisointeja innovatiivisella palvelumallilla, joka sisältää myös rahoituksen. Suomessa ja Ruotsissa toimiva yhtiö työllistää noin 60 korkeasti koulutettua kiinteistötekniikan ammattilaista, ja sen liikevaihto kasvoi 21 miljoonaan euroon vuonna 2017. Yhtiö arvioi liikevaihdon kohoavan kuluvan vuoden aikana 35–40 miljoonaan euroon.

Hartwall Capital on Hartwallin suvun omistuksessa oleva sijoitusyhtiö, jonka juuret ovat vuonna 1836 perustetussa juomayhtiö Oy Hartwall Ab:ssä. Hartwall Capitalin toimitusjohtaja Eeva Ahdekivi sanoo, että Hartwall Capital tavoittelee kestävää arvonkehitystä aktiivisen omistajuuden kautta:

”LeaseGreen on yksi Suomen viime vuosien menestyneimmistä kasvuyrityksistä. Yhtiö on avannut kiinteistöjen omistajille valtavan tuottopotentiaalin, sillä LeaseGreenin palvelumalli tarjoaa mahdollisuuden energiatehokkuusinvestointien toteuttamiseen kiinteistönomistajille helpolla tavalla. Tehokkuusinvestointien tuotto on korkea, eivätkä ne vaadi kiinteistön omistajilta pääomia. Näin ollen hankkeiden toteuttaminen on asiakkaille kannattavaa ja helppoa. LeaseGreenin kirkas toimintamalli, arvot ja yrittäjyyshenki sopivat Hartwall Capitalin strategiaan, ja haluamme olla vahvasti tukemassa LeaseGreenin yrittäjiä ja henkilöstöä yhtiön seuraavassa kehitysvaiheessa.”

Kiinteistöjen energiaremonttien markkinapotentiaali on useita miljardeja euroja vuodessa pelkästään Suomessa ja Ruotsissa. Vahvojen taloudellisten tekijöiden lisäksi ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja vastuulliseen liiketoimintaan liittyvä globaali keskustelu tukee kiinteistöjen energiankulutuksen ja CO2-päästöjen leikkaamiseksi tehtävää työtä. Hartwall Capitalin Eeva Ahdekivi ja LeaseGreenin Tomi Mäkipelto sanovat, että he näkevät tässä kehityksessä vain yhden suunnan:

”Paineet energiatehokkuuden parantamiseen ja päästöjen pienentämiseen kasvavat. Yrityksillä on suuri halu toimia vastuullisesti, mutta harvoilla on omaa osaamista teknisten haasteiden ratkaisemiseksi ja mahdollisuuksien hyödyntämiseksi.”

 

Lisätietoja:

 

Toimitusjohtaja

Eeva Ahdekivi

Hartwall Capital Oy Ab

050 523 5840

eeva.ahdekivi@hartwallcapital.fi

www.hartwallcapital.fi

 

Toimitusjohtaja

Tomi Mäkipelto

LeaseGreen Group Oy

050 370 4092

tomi.makipelto@leasegreen.fi

www.leasegreen.fi