Karelia-Upofloor ja Kährs yhdistyvät

Suomalainen Karelia-Upofloor Oy (”Karelia-Upofloor”) ja ruotsalainen AB Gustaf Kähr (”Kährs”) yhdistyvät Euroopan johtavaksi puulattiapäällystevalmistajaksi. Uudesta yhtiöstä tulee markkinajohtaja Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Venäjällä, ja sillä on vahva markkina-asema Isossa-Britanniassa ja Saksassa. Yhdistetyn yhtiön liikevaihto on noin 300 miljoonaa euroa.

”Karelia-Upofloor ja Kährs täydentävät toinen toisiaan sekä tuotteillaan että maantieteellisesti. Pitkäjänteisenä omistajana uskomme, että yhdistyminen luo kilpailukykyisemmän yrityksen pirstaloituneilla markkinoilla. Yhdessä yhtiöillä on paremmat valmiudet vastata markkinoiden tuomiin haasteisiin”, sanoo Hartwall Capitalin toimitusjohtaja Bertel Langenskiöld.

Kährsin pääomistajasta, Triton rahasto III:sta, tulee uuden yhtiön suurin omistaja. Hartwall Capitalista tulee toiseksi suurin omistaja ja yrityksen johto tulee omistamaan jäljelle jäävän osuuden. Hartwall Capital on ollut Karelia-Upofloorin omistaja vuodesta 2004.

Yhdistyminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Lisätietoja:
Bertel Langenskiöld, toimitusjohtaja: 09 6818 560
www.kareliaupofloor.com
www.kährs.com